Jazz ung 4 onsdag

Kurs id : 302
Sal 3 DV
Onsdag kl.18:35 - 19:50
Pedagog: Ina

Beskrivelse

Dette nivået kan man ikke melde seg på uten anbefaling fra Danseverket. (Dette er en klasse som er to ganger i uken)

Her må du ha motivasjon, god, grunnleggende danseteknikk og ha danset flere klasser per uke over flere år. Fra dette nivået kan du prøve deg på audition til Danseverket Dansekompani. Stiler på nivå ung 2-3 anbefales som supplement ved ønske eller behov.

 

Jazzdans er en mangfoldig og dynamisk dansesjanger med ulike stiler fra den mer tradisjonelle swingdansen, via musikaler og showdans til lyrisk jazz, samtidsjazz og hip hop.

En Jazzdanstime kan grovt deles i to hoveddeler. Første halvdel av timen vies til ulike øvelser som opparbeider kroppsbevissthet, koordinasjon, grunnteknikk, styrke og bevegelighet. Her er det trening og bevisstgjøring av tekniske – og fysiske ferdigheter som fokuseres. Andre del av timen inneholder mer sammensatte øvelser og trinnelementer der koordinasjon, dynamikk, bevegelseskvalitet, flyt, personlig uttrykk og stilforståelse er i fokus. Det brukes variert musikk som spenner fra jazz, musikal, pop, disco, electronica og hip hop.

Normalt varer et kurs på hvert nivå minimum 4 semester. Danseverket har utviklet en intern progresjonsplan for utvikling av grunnleggende danseteknikk og bevegelseselementer i jazzdans tilpasset alder og nivå.

Vår kursplan