Ballett ung 1-2

Kurs id : 202
Sal 1 DV
Tirsdag kl.16:45 - 17:45
Pedagog: Oda

Beskrivelse

Ungdom nivå 1-2 fra 7.klasse : Noen elever er nybegynnere, andre har mer danseerfaring. Kurset for deg som vil begynne å danse!

 

Anbefales også som supplement til alle som går nivå ung 2-3 og ønsker å danse samme stil flere ganger i uken.

Ballett er en klassisk tradisjonell dansestil som er grasiøs, svevende og rolig. God plassering, kroppsholdning, styrke, bevegeldighet og musikalitet er stikkord her

En klassisk ballettime kan grovt deles i to hoveddeler og inneholder en del faste elementer som teknikktrening, spesifikk trening, koordinasjon og formidling/utøvelse av koreografi. Første halvdel av timen vies til ulike øvelser som opparbeider kroppsbevissthet, grunnteknikk, styrke og bevegelighet, og foregår gjerne ved barren. På lavere nivå jobber elevene med å aktivisere aktuelle muskler og grunnleggende bevegelsesbaner, slik at det på et høyere nivå er automatisert og elevene kan jobbe med avanserte trinn. Andre del av timen inneholder mer sammensatte øvelser og trinnelementer der koordinasjon, dynamikk, bevegelseskvalitet, flyt, personlig uttrykk og stilforståelse er i fokus. Det brukes variert klassisk musikk.

Normalt varer et kurs på hvert nivå minimum 4 semester. Danseverket har utviklet en intern progresjonsplan for utvikling av grunnleggende danseteknikk og bevegelseselementer i klassisk ballett tilpasset alder og nivå.

Vår kursplan