Ballett ung 3-4

Kurs id : 209
Sal 1 DV
Tirsdag kl.18:50 - 20:20
Pedagog: Anne

Beskrivelse

Ungdom nivå 3-4: Dette nivået kan man ikke melde seg på uten anbefaling fra Danseverket.

Må ha god, grunnleggende danseteknikk og har danset flere klasser per uke over flere år. Fra dette nivået kan du prøve deg på audition til Danseverket Dansekompani.

 

Tåspiss er aktuelt. Her ser vi ann gruppen og individuelle behov

 

Stiler på nivå ung 2-3 anbefales som supplement ved ønske eller behov.

En klassisk ballettime kan grovt deles i to hoveddeler og inneholder en del faste elementer som teknikktrening, spesifikk trening, koordinasjon og formidling/utøvelse av koreografi. Første halvdel av timen vies til ulike øvelser som opparbeider kroppsbevissthet, grunnteknikk, styrke og bevegelighet, og foregår gjerne ved barren. På lavere nivå jobber elevene med å aktivisere aktuelle muskler og grunnleggende bevegelsesbaner, slik at det på et høyere nivå er automatisert og elevene kan jobbe med avanserte trinn. Andre del av timen inneholder mer sammensatte øvelser og trinnelementer der koordinasjon, dynamikk, bevegelseskvalitet, flyt, personlig uttrykk og stilforståelse er i fokus. Det brukes variert klassisk musikk.

Normalt varer et kurs på hvert nivå minimum 4 semester. Danseverket har utviklet en intern progresjonsplan for utvikling av grunnleggende danseteknikk og bevegelseselementer i klassisk ballett tilpasset alder og nivå.

Vår kursplan