Ballett ungdom 2-3

Kurs id : 308
Sal 1 DV
Onsdag kl.19:05 - 20:05
Pedagog: Maria

Beskrivelse

Ungdom nivå 2-3: Har utviklet danseteknikken og forståelsen av dansefaget. Har danset en del år, og har vært gjennom grunnleggende teknikk. Her går du minimum 2 år før du kan avansere, men det er selvfølgelig også avhengig av kunnskap og mestring. Når man starter på dette nivået, kan man også velge Juniorkompaniet som fordypningsklasse.

Stiler på nivå ung 1-2 anbefales som supplement ved ønske eller behov.

Ballett er en klassisk tradisjonell dansestil som er grasiøs, svevende og rolig. God plassering, kroppsholdning, styrke, bevegeldighet og musikalitet er stikkord her

En klassisk ballettime kan grovt deles i to hoveddeler og inneholder en del faste elementer som teknikktrening, spesifikk trening, koordinasjon og formidling/utøvelse av koreografi. Første halvdel av timen vies til ulike øvelser som opparbeider kroppsbevissthet, grunnteknikk, styrke og bevegelighet, og foregår gjerne ved barren. På lavere nivå jobber elevene med å aktivisere aktuelle muskler og grunnleggende bevegelsesbaner, slik at det på et høyere nivå er automatisert og elevene kan jobbe med avanserte trinn. Andre del av timen inneholder mer sammensatte øvelser og trinnelementer der koordinasjon, dynamikk, bevegelseskvalitet, flyt, personlig uttrykk og stilforståelse er i fokus. Det brukes variert klassisk musikk.

Normalt varer et kurs på hvert nivå minimum 4 semester. Danseverket har utviklet en intern progresjonsplan for utvikling av grunnleggende danseteknikk og bevegelseselementer i klassisk ballett tilpasset alder og nivå.

Vår kursplan